Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is nodig voor start, groei en/of uitbreiding. Kijk nu hier hoe u een krediet afsluit om uw bedrijfsdoelen te realiseren!

Wanneer u een eigen onderneming wilt starten heeft u vermogen nodig. Dit vermogen moet vaak van een dusdanig hoogte zijn dat u het niet zomaar op uw spaarrekening heeft staan. Het is dan ook meer regel dan uitzondering dat u een zakelijk krediet dient af te sluiten.

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers

Het enige nadeel van ieder startend bedrijf is dat er nog geen jaarcijfers bekend zijn. Dit bemoeilijkt het aanvragen van een krediet bij een gewone bank, al is het niet onmogelijk. Want naast het aanvragen van een zakelijk krediet bij een bank is het ook mogelijk om een zakelijk krediet bij een online financierder af te sluiten.

Om het makkelijker te maken voor iedere nieuwe ondernemer vragen de meeste online financierders niet om jaarcijfers, je hebt per slot van rekening nog geen jaarcijfers. Dit houdt in dat voor iedere beginnende maar ook voor iedere andere ondernemer die meer vermogen nodig heeft makkelijk een krediet aan te vragen is. Zakelijk krediet waarbij geen notificatie van de jaarcijfers nodig is het mogelijk om een bedrag van maximaal 35.000 euro te lenen.

Zakelijk krediet: Kredietcrisis

De kredietcrisis is iets waar iedere Nederlander last van heeft en beginnende ondernemers bij uitstek. Tijden van crisis betekent voor een beginnende ondernemers vaak een kans, het kan namelijk alleen maar beter gaan in de toekomst.
Het nadeel is echter dat eventuele klanten minder voor nieuwe en daardoor onbekende klanten open staan. En zonder een klantenkring is het niet mogelijk om van de grond af te komen met een nieuw bedrijf.

Een klantenkring is belangrijk voor iedere startende, maar ook al gevestigde bedrijven, nog belangrijker is genoeg vermogen. Dit kan ingezet worden om een klantenkring te creëren of te behouden.
Helaas werken niet alle banken in tijd van crisis even goed mee om dat doel te bereiken. De banken zijn namelijk erg bang dat uw plannen mislukken en zij veel geld liezen. Banken willen wel investeren maar dan wel in bedrijven die zich al hebben bewezen. Dit is dan ook de reden waarom bij veel banken jaarcijfers verplicht zijn.

Zakelijk krediet: Online financierders

Bij online financierders zijn jaarcijfers geen vereiste om een zakelijk krediet te kunnen afsluiten. De online financierders zijn bewust van de ontbrekende jaarcijfers van startende ondernemers en hebben hiermee een gat in de markt gevonden. Maar ook bij online financierders krijgt u een krediet niet zomaar, wat u nodig heeft is een goed bedrijfsplan en daarbij een goed overzicht van de financiële verwachtingen. Om een goede financiële verwachting te kunnen geven is het aan te raden deze door een accountant te laten maken.

Naast dat de online financierders een gat in de markt hebben gevonden is een andere reden van deze relatief makkelijke manier van lenen om de economie op gang te houden dan wel te brengen. Ondernemers zijn namelijk de motor van de economie en daardoor een van de makkelijkste en belangrijkste factoren om in te investeren voor een gezonde economie.
Een zakelijk krediet kan dus iedere ondernemer afsluiten. Het kan via uw eigen bank maar ook via een online financierder. Er zijn twee grote verschillen. Voor een krediet bij een online financierder zijn geen jaarcijfers nodig, maar daardoor is de rente ook hoger dan bij uw eigen bank.

Zakelijk krediet: Beginnende ondernemer

Voor de beginnende ondernemer is een zakelijk krediet dus de uitkomst. Het enige nadeel van een zakelijk krediet bij een online financierder is dat er maximaal een bedrag van 35.000 euro kan worden geleend. Is dit niet genoeg als startkapitaal? Dan is er vaak nog een mogelijkheid om een kleinere krediet bij uw eigen bank af te sluiten ter aanvulling.