Financiering regelen voor startend bedrijf

Ben jij bezig met het starten van je eigen onderneming? De financiering regelen voor startend bedrijf doe je zo!

Financiering regelen voor startend bedrijf

Eén van de belangrijkste punten wanneer je een bedrijf begint, is het rondkrijgen van de financiering. Het is de fundering van een bedrijf en zeer belangrijk indien jij wilt groeien en succesvol wilt zijn. Echter zijn er zoveel verschillende manieren om krediet te lenen voor een bedrijf, dat het begrijpelijk is als jij door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten zakelijke financiering en de voor- en nadelen die hieraan verbonden zijn. Zo kun jij voor jouw onderneming een weloverwogen keuze maken als het gaat om het afsluiten van krediet.

Bij de bank financiering regelen voor startend bedrijf

Een eerste mogelijkheid is een lening bij de bank. Deze wijze van financiering wordt het meeste aangewend, hoewel het niet altijd de meest gunstige optie is. Wanneer je bij de bank wilt lenen, komt daar een hoop bij kijken. Papierwerk, voorwaarden, BKR controles, jaarverslagen en jaarcijfers die in orde moeten zijn. Met enkel een bedrijfsplan is het dus lastig een lening af te sluiten bij de bank, zelfs als het om kleine bedragen gaat. Ze hebben nu eenmaal een streng beleid. Wij adviseren dus eerst naar de overige mogelijkheden te kijken voordat je kiest voor deze optie.

Bij de overheid microfinanciering regelen voor startend bedrijf

Een betere optie is het aanvragen van microfinanciering bij de overheid. Deze financiering is speciaal in het leven geroepen voor startende ondernemers met beloftevolle initiatieven. Door gunstige leningen te verstrekken aan de beste ondernemers met de sterkste ondernemingsplannen, stimuleren zij ondernemerschap en de economie. Voordat je je aanmeldt voor microfinanciering is het dus van belang dat jij een goed bedrijfsplan hebt opgesteld. Daarnaast is het van belang dat je initiatief vernieuwend is en zich op een bepaalde manier onderscheidt van anderen. Op die manier heb je de grootste kans om microfinanciering van de overheid te financieren. De grootte van de lening is in overleg, maar kan aanzienlijk uiteenlopen, afhankelijk ook van het bedrag dat benodigd is om je ideeën te realiseren.

Met een online lening financiering regelen voor startend bedrijf

Op het moment zijn de online leningen razend populair, ook voor ondernemers. Aan deze leningen zijn weinig voorwaarden verbonden, zodat jij deze direct kunt afsluiten zonder veel gedoe. Bovendien is dit geheel via internet te regelen, meestal nog binnen 5 minuten zonder papieren of afspraken. Daarbij moet wel gezegd worden dat het gaat om kortlopende leningen van kleine bedragen. Meestal tot ongeveer 1000 euro. Of deze leningen voor jouw onderneming interessant zijn, hangt dus af van het soort lening waarnaar je op zoek bent en het gewenste te lenen bedrag. Ons advies luidt in ieder geval altijd goed de voorwaarden door te lezen, aangezien deze nogal eens kunnen verschillen per aanbieder.

Crowdfunding als financiering regelen voor startend bedrijf

Tot slot nog een ander populair concept: crowdfunding. Deze methode van financiering houdt in dat je via een crowdfundingplatform geïnteresseerde particulieren regelt die bereid zijn in jouw concept te investeren in ruil voor een dienst of product in de toekomst. Op die manier regel je niet alleen je financiering zonder schulden over te houden, maar bouw je ook direct al een publiek op. Ook hier geldt, net als bij microfinanciering, dat het van belang is dat jouw concept opvalt en uniek is op een bepaalde manier. Ook een goede marketing en aanwending van social media is bij deze wijze van financiering erg belangrijk.

Welke methode van financiering regelen voor startend bedrijf jij ook gebruikt, het is altijd van belang goed van te voren je berekeningen te maken en te bepalen wat er mogelijk is. Je wilt immers geen schulden maken of verliezen lijden. In ieder geval is financiering regelen voor startend bedrijf op meerdere manieren mogelijk, dus kies voor de methode die het beste bij de filosofie van jou en je bedrijf past!