Hoe regel je krediet als starter?

Hoe regel je krediet als starter? Dit is een belangrijke kwestie, waar veel ondernemers vragen bij hebben. Meer over verschillende soorten ondernemerskrediet vind je hier.

Hoe regel je krediet als starter?

Essentieel, maar vaak het lastigste, bij het starten van een bedrijf is de financiering. Een bedrijfsfinanciering moet solide zijn, genoeg tijd geven om het geld terug te verdienen en bovendien voldoende om de nodige investeringen te kunnen doen. Maar er zijn tegenwoordig zoveel soorten bedrijfsfinanciering dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder zetten we enkele soorten bedrijfsfinanciering voor je op een rij, zodat jij als ondernemer of starter voor jezelf kunt afwegen welke vorm van krediet in jouw situatie het meest geschikt is.

Lenen bij de bank en hoe regel je krediet als starter?

Veruit de meest gebruikte vorm van lenen is het afsluiten van een lening bij de bank. Maar waarom is dat? Heeft dat te maken met het feit dat deze manier van lenen het meest geschikt is, of is het omdat de meeste mensen direct aan de bank denken wanneer ze een lening nodig hebben? Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. In ieder geval is een bepaald soort krediet gunstig in andere gevallen. Wanneer jij een starter bent, kan het zo zijn dat lenen via de bank juist niet geschikt is, omdat banken nogal terughoudend zijn met lenen aan startende ondernemers. Ook moet jij vaak aan allerlei voorwaarden voldoen, papieren als jaarcijfers of een bedrijfsplan presenteren en allerlei controles ondergaan. Dan nog kun jij in veel gevallen niet het gehele bedrag dat je nodig hebt lenen of is het leentermijn tekort. Lenen bij de bank is vooral aantrekkelijk wanneer jij veel naamsbekendheid hebt, positieve jaarcijfers en goed uitgewerkte ondernemingsplannen. De bank wil dan wel eens grotere ondernemerskredieten verstrekken. Als startende onderneming is dat bijna nooit mogelijk.

Microkrediet bij hoe regel je krediet als starter?

Een andere vorm van krediet is microkrediet. Deze vorm van krediet lijkt op lenen bij de bank, maar is puur gericht op startende ondernemers die een manier zoeken hun ideeën te financieren. Microkrediet wordt daarbij gefinancierd door de overheid, om zo starters te helpen en het ondernemersklimaat te stimuleren. De voorwaarden van deze leningen zijn vaak ook gunstig en gericht op startende ondernemers. Wel moet je natuurlijk een waterdicht bedrijfsplan kunnen presenteren en moet je idee beloftevol zijn voor de toekomst. In sommige gevallen is geen budget voor jouw idee, maar vaak is microkrediet een goede start als beginnend ondernemer! Zorg wel altijd dat je goed voorbereid komt en alle zaken op een rijtje hebt.

Op internet regel je krediet als starter

Ook lenen via internet biedt soms een goed startpunt om je bedrijf te financieren als ondernemer. Leningen op internet zijn namelijk een stuk gemakkelijker af te sluiten dan de gemiddelde lening op internet. Dat komt omdat het vaak om kleinere bedragen gaat, waardoor papierwerk als jaarcijfers en bedrijfsplannen vaak niet nodig is en jij dus snel aan geld kunt komen. Vooral voor het financieren van kleine bedragen bieden deze leningen dus uitkomst. Houd daarbij altijd goed de voorwaarden van de door jou gekozen aanbieder in de gaten, zodat je weet waar je aan toe bent en kunt zorgen dat je de lening op tijd afbetaald.

Hoe regel je krediet als starter? Het antwoord op deze vraag is dus zeer afhankelijk van jouw eigen persoonlijke (financiële) situatie. Andere manieren om als ondernemer aan krediet te komen zijn bijvoorbeeld lenen via een particulier of lenen met crowdfunding. De gouden tip daarbij is: lees je altijd vooraf goed in over de verschillende soorten krediet om te bepalen welke manier van lenen het beste bij jou en jouw onderneming past!