Starterslening ondernemer

Ben jij een startende ondernemer, dan ben jij zeer waarschijnlijk op zoek naar zakelijke financiering. Een starterslening ondernemer kan je daarbij helpen! Elke startende ondernemer is op zoek naar zakelijk krediet om zijn onderneming werkelijk op poten te kunnen zetten. In het begin kom je er al snel achter dat er eerst veel kosten gemaakt moeten worden, voordat er maar gedacht kan worden aan baten. Het is daarom van belang dat je in je bedrijf investeert. Als starter kun je op verschillende manieren een krediet verkrijgen.

Starterslening ondernemer met het UWV

Een manier om aan zakelijk krediet te komen is door de hulp van de overheid in te schakelen. Dit krediet is bedoeld voor iedereen die ontslagen is en in de WW zit, en nu iets nieuws voor zichzelf willen beginnen. Zij kunnen geholpen worden door het UWV. Het UWV stelt namelijk uitkeringen beschikbaar die je de tijd en ruimte geeft om een eigen bedrijf op te starten. Dit is een soort opstartkapitaal dat tot maximaal 30.000 euro kan oplopen. Dit bedrag kun je uitgekeerd krijgen over een periode van maximaal 2 jaar. Dit is bovendien een zeer veilige manier van lenen, want het is echt een product dat als helpende hand wordt aangeboden door de overheid. Dit houdt in dat ook de aflossing en rente percentages een stuk coulanter zijn dan bij een bedrijfslening die je bij de bank afsluit. Daarnaast kun je coaching krijgen die jou helpt bij het opstarten van je eigen onderneming. Als uiteindelijk blijkt dat je ondernemerschap toch faalt en je bedrijf geen succes wordt, dan hoef je helemaal niets terug te betalen op de uitkering na die je maximaal 26 weken blijft ontvangen. Een starterslening ondernemer bij de overheid kan daarom uitkomst bieden.

Starterslening ondernemer door middel van crowdfunding

Een starterslening ondernemer is niet alleen mogelijk om via de hulp van de overheid te verkrijgen. In deze digitaliserende wereld is het steeds normaler om de gang van zaken via het internet te regelen, zo ook een bedrijfskrediet. Er zijn een aantal manieren waarop je via het internet aan krediet kunt komen die de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Één daarvan is crowdfunding. Als je een starterslening met crowdfunding wilt verkrijgen, dan kun je je eigen bedrijf op internet zetten als optie waarin men kan investeren. Hierbij kun je zelf bepalen wat voor looptijd je wilt en hoe hoog je het rentepercentage wilt op een soort platform, waar anderen op af kunnen komen en kredietverstrekkers jou kunnen benaderen. Zo kun je aan een starterslening ondernemer komen door jezelf als het ware te adverteren.

Starterslening ondernemer door investeerders

Als je een innovatieve ondernemer bent, dan is het mogelijk dat jij als beginnend  ondernemer kans maakt bij externe investeerders. Je kunt naar verschillende groepen investeerders op zoek gaan; de informele groep en de professionele investeerders. Vaak is de kans dat je investeerders aantrekt groter als je een innovatief ondernemingsplan hebt en met innovatie technologie wilt werken. Een investeerder kijkt kritisch naar je ondernemingsplan, de kans op succes en de komende opdrachten. Als je via deze weg echter aan je investering kunt komen, krijg je er vaak nog kennis en connecties als bonus bij. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe je aan een starterslening onderneming kunt komen, en bij elke manier verschilt het ook binnen hoe lange periode je de bedrijfslening echt krijgt uitgekeerd. Het belangrijkste om te onthouden is echter dat er meer manieren zijn om aan geld te komen voor je onderneming dan je denkt, ook in deze tijden van economische crisis. Een starterslening onderneming verkrijgen is niet zo moeilijk meer als je denkt!