Starterskredieten op maat

Als startende ondernemer bent u op zoek naar krediet. Starterskredieten op maat kunt u gelukkig op verschillende manieren krijgen. Lukt het niet bij de bank dan zijn er nog vele alternatieven!

Wilt u een starterskrediet aanvragen? Dan heb je meerdere manieren om hieraan te komen. Of u nou starter bent of u leidt al jarenlang een middel(grote) onderneming, er zijn starterskredieten op maat (‘custom-made’ zoals de Engelssprekenden dat zeggen) al naar gelang de preferenties die u heeft, om u verder op weg te helpen.

Starterskrediet op maat regelen

Eigenlijk kunt u vanuit elke positie een lening aanvragen. Namelijk door middel van een persoonlijke lening. Dit kan vanuit loondienst, wanneer u parttime ondernemer bent, ervaren MKB ondernemer of een starter, alles kan. Wanneer je begint terwijl je nog een baan hebt bij een werkgever, dan kan dit voordelen hebben. Met je arbeidscontract en ervan uitgaande dat je geen BKR registraties hebt is het niet moeilijk om een persoonlijke lening af te sluiten.

Hieronder schetsen wij een voorbeeld:
Stel je bent 35 jaar. Je hebt een bruto maandsalaris van 3000 euro. Je hebt een koophuis en bent per maand na rente aftrek rond de 700 euro netto kwijt. Daarnaast heb je geen lopende leningen of schulden.

Wat is het maximale bedrag dat u kunt lenen?

Met een financieel plaatje als hierboven geschetst kun jij een krediet afsluiten van rond de 25.000 euro bij iedere gemiddelde bank in Nederland. Een andere fijne bijkomstigheid is dat je geen verantwoording hoeft af te leggen bij het aanvragen van een persoonlijke lening. Dit bespaart veel tijd en geld. U hoeft namelijk niet een tot in detail uitgewerkt bedrijfsplan hebben klaar liggen.

Starterskrediet aanvragen bij de bank

Helaas is het wel moeilijker dan voorheen om een starterskrediet bij de bank te krijgen, maar niet onmogelijk. Je kunt naar de bank toe gaan en vertellen wat je plannen zijn. Zij zullen je dan allerlei vragen stellen betreffende je vooruitzichten, alsmede je verleden. Je moet kunnen aantonen met cijfers wat je van plan bent. Daarnaast kom je met een wat moeizamer verleden en een BKR registratie vaak niet aan een lening. Gelukkig zijn er dan nog wel andere mogelijkheden om aan voldoende vermogen te komen.

Starterskrediet aanvragen bij de overheid

Heeft u ooit al eens gedacht aan de mogelijkheid om met de hulp van de overheid aan een krediet te komen? De overheid heeft tal van subsidiepotjes. Er zijn ook subsidiepotjes voor startende ondernemers. Heb jij goede ideeën die aan de Nederlandse maatschappij bijdragen? Dan is het ook mogelijk dat de overheid garant wil staan voor een deel van de lening bij de bank. Hierdoor loopt de bank minder risico en is daardoor eerder bereid om jou een hogere lening te verstrekken.

Qredits is een organisatie die speciaal opgezet is vanuit een samenwerking van de overheid en meerdere banken om ondernemers op weg te helpen. Qredits (Microkrediet Stichting Nederland) biedt starterskrediet aan tot 50.000 euro. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en innovatie heeft een speciaal subsidiepotje ingesteld. Als non-profitorganisatie is Qredits al redelijk uniek maar naast leningen biedt de stichting ook coaching en hulp bij het goed opzetten van uw bankzaken aan.