Kredietplafond Qredits verhoogd

Kredietplafond Qredits verhoogd

De microkredieten worden verhoogd! Het kredietplafond van verstrekker Qredits verhoogd? Ja dat leest u goed!. Lees hier verder over deze regeling.

Wat is Qredits?

Qredits is de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland. Qredits is een non-profitorganisatie die ontstaan is uit een initiatief van onder andere Prinses Maxima en de overheid in de vorm van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Fonds Werken en Wonen. De drie grote banken (ABN Amro, ING Bank en de Rabobank) zijn ook bij dit project betrokken. Deze banken verstrekken met behulp van de subsidie die zij ontvangen van het Ministerie van Economische Zaken in samenwerking met Stichting Microkrediet Nederland de kredieten verstrekt deze leningen sinds begin vorig jaar met behulp van subsidie van het ministerie van Economische Zaken.

Initiatiefnemer Maxima zet zich al jaren in voor microkrediet in derdewereldlanden en is er ook in ons land in geslaagd om te tonen hoe positief het effect van microkredieten kan zijn op de Nederlandse economie als geheel.

Qredits is in eerste instantie bedoeld voor starters met goede plannen, waarbij de kredietaanvraag werd afgekeurd door meerdere redenen. Het grote voordeel is dat Qredits niet alleen starterskrediet biedt maar ook begeleiding. Er worden nuttige tips en adviezen verstrekt.

Kredietplafond Qredits verhoogd: Goed nieuws voor starters!

Startende ondernemers hebben vaak problemen met het aanvragen van krediet, dit kan meerdere oorzaken hebben. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde personen die negatief geregistreerd staan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Als u op deze ´zwarte lijst´ staat is het moeilijk voor u om aan krediet te komen.

Banken, die door de kredietcrisis nog voorzichtiger omgaan met hun geld, zullen u in de meeste gevallen hun geld niet toevertrouwen. Dit is ook het geval bij personen die een WW-uitkering ontvangen. Dit pobleem is er niet bij het microkrediet. Daarom is er ook flink voor gelobbyd. Wij zijn blij verrast”, zegt algemeen directeur Elwin Groenevelt van Qredits in een reactie.

De microkredieten waren tot een maximaal bedrag van 50.000 euro beschikbaar. In het regeerakkoord valt echter te lezen dat deze worden verhoogd met een bedrag van 100.000 euro. De microkredieten zijn dan beschikbaar tot een maximaal bedrag van 150.000 euro.

Omdat deze bedragen zijn eigenlijk geen microkredieten meer te noemen, over deze naam wordt nog gesteggeld. De werktitel is voorlopig MKB-kredieten. Groenevelt, directeur van Qredits, verwacht een grote vraag naar deze kredieten, omdat ook grotere starters nu er gebruik van kunnen gaan maken.

Populariteit microkrediet

De Stichting Microkrediet Nederland acht zichzelf voorbereid voor de stijgende vraag, die de verhoging van het kredietplafond met zich mee zal brengen. Ze verstrekken nu ongeveer 130 microkredieten per week en verwachten dat dit stijgt naar een aantal van 175.

Hogere bedragen uitlenen betekent echter ook dat Qredits een hoger risico loopt. Dit wordt misschien wel opgelost door meer zekerheden te vereisen aan potentiële leners wordt, zal Qredits ondernemers wellicht om meer zekerheden moeten gaan vragen in de vorm van bijvoorbeeld borg. Een belangrijk verschil met banken blijft echter de persoonlijke benadering, geeft Groenevelt aan. De coaching en de begeleiding is een bijkomend voordeel van Qredits.