Starterslening

Starterslening

Bent u op zoek naar een starterslening? U hoeft u niet druk te maken om de crisis want een starterslening is er tegenwoordig in meerdere soorten en maten.

Als ondernemer heeft u vast gemerkt dat banken terughoudender zijn geworden door de crisis. U heeft als ondernemer vaak niet genoeg eigen vermogen om te steken in uw eigen bedrijf, dit betekent natuurlijk niet dat uw plannen geen doorgang krijgen. U bent dan waarschijnlijk op zoek naar krediet, gelukkig is tegenwoordig steeds meer mogelijk op het gebied van kredietverlening. Niet alleen bancair krediet is beschikbaar, u kunt op meerdere manieren aan geld komen. Het is altijd een optie om op het internet te googlen naar een starterslening, nu bent op het juiste adres en hoeft u niet verder te zoeken. Hier kunt u de verschillende mogelijkheden vinden voor een starterslening.

Bankkrediet

Vele starters denken als eerste aan een bank die hen van een starterslening kan voorzien bij oprichting van hun onderneming. Een bank heeft veel adviseurs op de loonlijst staan die in de meeste gevallen uw ondernemingsplan snel en grondig kunnen screenen. Dit is een belangrijk onderdeel bij hun besluit tot kredietverstrekking. Hierdoor dient uw ondernemingsplan voorzien te zijn van de standaard onderdelen. Bekijk voor voorbeelden :http://nl.wikipedia.org/wiki/Ondernemingsplan of http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/een-ondernemingsplan-maken/

Als u nog in loondienst bent is lenen meestal geen probleem. Het is een mogelijkheid om een rekening-courantkrediet aan te vragen, dit is het meest in trek. Een optie daarbij is om tot een bepaald bedrag rood te kunnen staan. Ook biedt een bank persoonlijke leningen aan. Vaak tegen relatief voordelige rentes voor zelfstandig startende ondernemers en dito voorwaarden.

Regeling durfkapitaal

Een andere bekende vorm van een starterslening is de lening die voorheen de Tante Agaath lening heette. Tegenwoordig is deze soort starterslening bij de Belastingdienst officieel onder de naam bekend als de regeling durfkapitaal. In de volksmond staat het ook bekend als startkapitaal of durfkapitaal. Durfkapitaal wordt u meestal aangeboden uit uw naaste omgeving (familie, kennisen en vrienden), hierdoor hoeft u niet terecht bij een bank. In Amerika staat de groep bekend als FFF, Family Friends en Fools. Deze groep kan genieten van voordelen bij hun belastingopgave.

Ook zijn er angel investors, dit zijn investeerders die altijd bereid zijn om geld te steken in bedrijven met een rooskleurig toekomstperspectief. Ook vermogende personen, vaak oud-ondernemers, kunnen geld inbrengen in uw onderneming. Het grote voordeel is dat een ervaren ondernemer veel kennis heeft en een netwerk waar u gebruik van kunt maken. Het nadeel kan zijn dat u de leiding deels uit handen geeft. Het is raadzaam om dus met een vertrouwelijk persoon in zee te gaan.

Crowdfunding

Ook kunt u gebruik maken van het internet door op een crowdfundingsite op zoek te gaan naar investeerders. Als u gaat zoeken op een zogeheten crowdfundingplatform dan kunt u daar tientallen potentiële investeerders vinden die u van een starterslening voorzien.

Het is een optie om zelf investeerders te benaderen of zij reageren juist op uw oproep. Het afsluiten van de overeenkomst vindt ook geheel via het internet plaats. Als u met meerdere partijen onderhandelt, kunt u precies een deal afsluiten precies afgestemd naar uw wensen.