Starterskrediet vergelijken

Starterskrediet vergelijken

Op zoek naar starterskrediet, maar weet u niet wat geschikt is? Hier zetten we het op een rijtje. Starterskrediet vergelijken kan zeer rendabel zijn voor u.

Nederland stimuleert ondernemerschap, maar welke ondernemerskredieten bestaan er voor starters? Met deze informatie kunt u starterskredieten vergelijken en bepalen op uw gemak welke het beste bij uw doelstellingen past. Om een onderneming te kunnen starten is krediet nodig, het is dus zaak dat u goed bekijkt wat er op dit gebied mogelijk is en zo de beste keuze maakt.

Starterskrediet met starterslease

Leasing wordt aangeboden vanaf 5000 euro tot ongeveer 50000 euro. Bij de meeste banken kunt u de volledige aanschafwaarde financieren.
Als starter heeft u soms behoefte aan een auto voor de zaak, een machine, kopieerapparaat, computers. Leasing kan dan uw cashflow uitgaven beperken. U spreekt dan een vast bedrag af wat u gedurende een periode elke maand betaalt.
Voordelen van lease
• u houdt werkkapitaal vrij om te investeren;
• uw leenruimte wordt niet aangetast;
• het biedt u bedrijfseconomische en belastingvoordelen;
• u heeft vaste maandelijkse lasten en kunt zo flexibeler inspelen op marktontwikkelingen
• de betalingstermijnen kunnen worden afgestemd op de cashflow die met het bedrijfsmiddel wordt gemaakt

Er dient echter een verschil gemaakt te worden tussen operational en financial lease. Operational lease is de veelgebruikte vorm van leasen door vele bedrijven. Dit heeft meerdere redenen. Operational lease houdt in dat de lessor oftewel de kredietverstrekker het eigendom behoudt over het object. Het risico ligt dan ook bij de lessor en niet bij de lessee of kredietontvanger. Bij financial lease kan de lessee gebruikmaken van het goed en het risico ligt nu aan zijn kant. Dit is de meest traditionele vorm van leasing en lijkt op huur. Het grootste verschil tussen financiële en operationele leasing is dat er bij de eerste een koopoptie is bij financial lease
De looptijd van de lening bij operationele leasing is kort vergeleken met de economische levensduur. Dat betekent dat het economisch risico na afloop van de lease voor de lessor is. Het risico wordt daarmee gedeeld tussen de lessor en lessee, wat gunstig is voor de laatste.

• het bedrijfsmiddel komt niet op de balans van uw bedrijf te staan. Uw solvabiliteitsverhoudingen worden dus niet verslechterd
• uw bedrijf wentelt het risico af op de leasemaatschappij
• de mogelijkheid van tijdelijke uitbreiding van productiecapaciteit
• door een relatief korte looptijd bestaat de mogelijkheid sneller te moderniseren;
• u voorkomt – vooral bij ICT-middelen – een mismatch tussen boekwaarde en marktwaarde.

Starterskrediet uit eigen vermogen

Oud-ondernemers met een succesvolle carrière achter de rug participeren graag in ondernemingen die een innovatief en veelbelovend idee hebben. Deze ex-ondernemers zijn gepokt en gemazeld en bezitten doorgaans een indrukwekkend netwerk waar jij ook de vruchten van zou kunnen plukken.

Starterskrediet: Ondernemerskrediet

Heeft u wilde en avontuurlijke ondernemersplannen en zoekt u extra kapitaal voor investeringen? Bedragen vanaf 5000 euro tot ongeveer 35000 euro valt in het onderdeel “ondernemerskrediet aangeboden door banken” een interessante vorm van krediet.
Bij banken worden er meestal 2 soorten ondernemerskredieten aangeboden worden:
1. Rekening courant krediet; hierbij heeft u een rekening bij de bank waarbij u rood kan staan. Dit bedrag hoef je niet direct af te lossen.
2. Krediet voor verplichtingen aan derden; ondernemerskrediet in deze categorie is handig als je een financiële verplichting hebt zoals een bankgarantie.

Bedrijfskrediet
Dit is ondernemerskrediet bedoeld afkomstig van de bank voor de financiering van bedrijfsmiddelen op (middel) lange termijn. Denk hierbij aan de aanschaf van een bedrijfspand, de inventaris, machines. Hierbij is er vaak de mogelijkheid om de financiering over enkele jaren te spreiden en af te lossen. Starters krijgen maximaal 35.000 euro.

Starterskrediet: borgstellingskrediet

De borgstellingskrediet regeling is nuttig als je niet genoeg zekerheid voor een normale lening kunt bieden aan een bank. De overheid financiert bij deze regeling tot maximaal 75% van het totale kredietbedrag. Hiermee heeft de bank meer zekerheid en wordt het interessanter voor hen om jou te voorzien in krediet.