Starterskrediet van Qredits

Bent u een startende ondernemer? Dan heeft u krediet nodig! Lees hier hoe u daar aan komt! Startende ondernemers kunnen bij Qredits een starterskrediet aanvragen van een maximaal 50.000 euro. Qredits is een gespecialiseerde kredietverstrekker die zich richt op de financiering van kleine ondernemingen in Nederland.

Qredits
Qredits is een stichting zonder winstoogmerk die is ontstaan uit een samenwerking van de banken ABN Amro, ING, Rabobank, Triodos Bank, Bank Nederlandse Gemeenten en de overheid via het Fonds Werken en Wonen en twee ministeries. Zowel het ministerie van Economische Zaken als het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is betrokken bij het project. De handelsnaam van Qredits is Stichting Microkrediet Nederland.

Het doel van Qredits is om ondernemerschap in Nederland een impuls te geven en kleine, startende bedrijven betere kansen te bieden in de vorm van microfinancieringen, starterskrediet van Qredits gaan tot wel €50.000 voor beginnende bedrijven. Ook voor al bestaande bedrijven is er krediet beschikbaar. In praktijk komt dit neer op het verstrekken van kredieten aan bedrijven met minder dan vijf werknemers, ondernemers of ZZP’ers.

Qredits verstrekt deze leningen sinds 2011 met subsidie van het ministerie van Economische Zaken. Namens de Raad voor de Microfinanciering ondertekende Prinses Maxima het samenwerkingsverband voor deze nieuwe financiering. Maxima zet zich al meerdere jaren in voor Microfinancieringen. Niet alleen in Nederland maar ook  in met name derde wereld landen en zij is van mening dat ook in ons land het verstrekken van microkredieten een gunstig effect zal hebben op de economie en werkgelegenheid.

Starterskrediet
Bent u een startende ondernemer, heb jij een goed idee en een goed ondernemersplan maar helaas niet genoeg financieringsvermogen? Dan biedt Qredits voor jou de uitkomst. Naast dat zij jou een starterskrediet aanbieden bieden zij ook professionele begeleiding en doen zij er alles aan om jouw onderneming tot een succes te maken.

Voorwaarden starterskrediet

Om een krediet te kunnen krijgen bij Qredits moet je online een aanvraagformulier invullen en daarbij moet je beschikken over een goed ondernemersplan dat je kunt voorleggen aan Qredits. Er wordt gekeken of jij staat geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie in Tiel, een registratie betekend niet perse dat je niet in aanmerking komt voor een starterskrediet. Een registratie spreekt nooit in je voordeel waardoor het eventueel wel wat lastiger wordt.

Extra krediet

Heeft u al een eigen onderneming maar heeft u extra krediet nodig voor een bijzondere investering dan kunt u ook een lening aanvragen bij Qredits. Ook voor deze lening dien je eerst een investeringsplan met uitgebreide toelichting op te stellen en daarnaast wil Qredits uw resultaten zien van de voorgaande jaren.

Uw aanvraag van een lening komt bij Qredits bij een bedrijfsadviseur terecht. Deze bekijkt uw plan en beoordeelt uw kansen van uw bedrijf. De adviseur zal jou hiervoor thuis komen opzoeken en zal samen met jou de zwakke punten uit je ondernemingsplan halen. Zowel voor praktische en simpele tips als voor langdurige begeleiding door middel van advies. Qredits biedt ondernemers de financiële ruimte om hun dromen te verwezenlijken. Daarbij wordt uitgegaan van een positieve benadering. Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan wordt het benodigde krediet overgemaakt.