Starterskrediet aanvragen

Bent u een beginnende ondernemer en op zoek naar krediet? Online kredietverstrekkers bieden krediet aan tot 100.000 euro zonder vertoon van uw jaarverslag.

Voorwaarden starterskrediet aanvragen

Wilt u binnenkort uw eigen bedrijf starten of bent u al van start gegaan? Dan zijn er vast en zeker nog een aantal eisen waaraan u moet voldoen. Één van die vereisten is dat u voldoende vermogen in uw onderneming in bezit hebt. Zonder geld komt immers niets van de grond. Helaas hebben de meeste mensen niet een zak geld onder het bed liggen of een geldboom in de tuin waarmee dit gefinancierd kan worden, dus is de enige optie een krediet afsluiten bij een financier. Het liefst natuurlijk zonder teveel administratieve rompslomp. De oplossing is wellicht een starterskrediet aanvragen.

Starterskrediet zonder jaarverslag

Om beginnende ondernemers een kans te geven, bieden banken en online kredietverstrekkers een starterskrediet aan waarbij u niet uw jaarverslagen hoeft te laten zien. Met dit starterskrediet kunt u een maximumbedrag van 100.000 euro lenen.

Ook tijdens de huidige economische crisis is het aangaan van een starterskrediet mogelijk. Velen denken dat juist in deze tijd iedere financierder zekerheid wilt en dus de jaarverslagen van je bedrijf grondig wilt doorspitten. Bij “gewone kredieten” aan particulieren zijn de banken inderdaad een stuk minder flexibel. De banken stimuleren echter juist de beginnende ondernemers. Ondernemers zijn namelijk erg belangrijk voor de groei van de economie.

Er zijn vele redenen waarom financierders niet altijd de jaarverslagen hoeven te zien voor het verstrekken van een starterskrediet. Om te beginnen omdat een beginnende ondernemer nooit jaarverslagen heeft, hij moet per slot van rekening nog beginnen. Het enige wat van groot belang is voor een ondernemer is een doordacht ondernemersplan en de daarbij behorende doorberekende financiële verwachting. De financiële verwachting wordt in de meeste gevallen door een accountant gemaakt.

Starterskrediet voor de ‘motor’ van een welvarende economie

Een andere reden is dat ondernemers de economie draaiende houden, ze zijn de motor van de economie van een welvarende natie. Uitvindingen en innovaties van de avontuurlijke entrepreneurs zorgen voor nieuwe impulsen op de verschillende marktgebieden van de economie. Is er geen mogelijkheid voor ondernemers om een bedrijf op te starten, dan zal dat de economie tot stilstand komen. Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid wat heel belangrijk is om de werkloosheid tegen te gaan. Een andere reden is dat het voor financiers erg interessant is om een krediet te verstrekken. Als de onderneming namelijk succesvol blijkt te zijn dan maakt een financierder een behoorlijke winst.

Om een starterskrediet zonder jaarverslagen af te sluiten kun je bij vele banken aankloppen. Echter is de kans op een daadwerkelijk starterskrediet zonder jaarverslagen daar kleiner. Op het internet zijn er diverse online kredietverstrekkers die kredieten verstrekken aan ondernemers met een goed uitgedacht bedrijfsplan. U kunt ook bij die groep horen. Er zijn verschillende sites waarop u kunt zien, hoe u zo’n bedrijfsplan of ondernemingsplan dient op te stellen. Het is funest voor de kredietverstrekkers dat uw bedrijfsidee helder op papier staat. U moet onmiddelijk denken aan de volgende punten en daarop voortborduren:
• Wat gaat u aanbieden?
• Wat onderscheidt u van de rest?
• Wat is uw doelgroep en waarom specifiek deze doelgroep?